Yeni rapor: Çin hükümetine göre en iyi kripto paralar

Çin hükümetine bağlı bir organizasyon olan Çin Bilgi Endüstrisi Kalkınma Merkezi (CCID), kripto paraları değerlendirdiği ikinci raporunu yayınladı. Yeni raporda ilk sırada EOS yer aldı.


Çin hükümetine bağlı bir organizasyon olan Çin Bilgi Endüstrisi Kalkınma Merkezi (CCID), geçtiğimiz ay her ay kripto paraların niteliklerine göre değerlendirileceği ve en iyiden en kötüye doğru bir sıralamanın gerçekleştirileceği rapor yayınlayacağını bildirmişti.

Bu raporun ilki geçtiğimiz ayın 3. haftası yayınlandı. İkinci rapor ise dün ortaya çıktı. Endeks, değerlendirmede 3 faktörü göz önünde bulunduruyor: Teknolojik kapasite, uygulanabilirlik ve inovasyon.

Son raporda EOS değerlendirilen projeler arasında en iyisi oldu. Son dönemin gözde dijital parası değerlendirilen 30 projenin arasından 161.5 genel puan ile listenin tepesinde yer aldı.

Ethereum NEO, Stellar ve Lisk sırasıyla EOS’un arkasında yer aldılar. EOS dışında endekste yer alan ikinci yeni proje olan Nebulas ise listeye 6’ıncı sıradan giriş yaptı.


Kaynak: Ccidnet.com / Projelerin isimlerinden sonra gelen İlk sütün Teknoloji, ikinci sütun Uygulanabilirlik, üçüncü sütun ise İnovasyon puanlarını kapsıyor. Dördüncü sütunda genel puanlar yer alıyor.


Tüm kripto paraların babası ve piyasadaki en büyük proje olan Bitcoin ise, 17. sırada yer alabildi. Böylelikle CCID, Bitcoin’in yenilikçiliğine rağmen teknolojik kabiliyet ve kullanışlılıktan yoksun olduğunu öne sürüyor.

Son 3 sıra ise Bitcoin Cash, Decred ve NEM’den oluşuyor.