Tom Lee, Bitcoin’de yıl sonu için 25 bin dolar tahmininin gerekçesini açıkladı

Wall Street analistlerinden Tom Lee, yıl sonunda Bitcoin’in 25 bin dolar olacağı yönündeki tahmininden hala vazgeçmiyor. Bu yılın başlarında Lee, Bitcoin’in yılın ortasında 20 bin dolara ulaşacağını, 2018 yılı bitmeden önce ise yeni bir rekor kıracağını söylemişti.

Tahminin ilk kısmı ulaşılamaz gözükse de Fundstrat analisti Lee, tahmininden geri adım atmayı reddediyor.

Lee, yıl sonunda Bitcoin’in 25 bin dolar olmasının gayet makul olduğunu söyledi. Tom Lee’nin bu tahminine göre kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesini geçmesi gerekiyor.

Fundstrat analisti, kurumsal faaliyetlerde daha fazla görünürlüğün ortaya çıkıyor olduğuna işaret etti. Son birkaç ayda, geleneksel kripto para ekosistemi içindeki ve dışındaki şirketler büyük ölçekli yatırımcılara yönelik ürün ve hizmetler başlattı. Lee’ye göre, birçok büyük kurum Nasdaq ve Goldman Sachs dahil olmak üzere pro-kripto haline geliyorlar.

Tom Lee ayrıca, özellikle Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kripto para piyasası için düzenleyici adımların netleşmeye başladığından söz etti. Japonya, Güney Kore ve Malta gibi ülkeler, kendi ülkelerindeki dijital para birimi işletmeleri için kararlı çalışma koşulları yaratmak adına adımlar atmışlardı. Böylece, borsa platformları bu ülkelerdeki faaliyetlerini genişletmeye başlıyorlar. Binance ve OKEx, Malta’ya yöneldiklerini açıklarken Coinbase ise Japonya ofisini duyurdu.

Bitcoin madenciliği, Lee’nin bu öngörüsünün başka bir nedeni. Ona göre, 2019 yılında madencilikte BTC başına maliyet, artan madencilik zorluğunu yansıtarak 14 bin dolar civarında olacak. Buradan hareketle Lee, kriptonun ticaret fiyatının madencilik maliyetinin iki katı olması gerektiğini belirtiyor ve 25 bin dolarlık bir fiyat tahmininin gayet makul olduğunu söylüyor.

Kripto parayla ilgili diğer konulara da yorum yapan Lee, popüler görüşün aksine, kripto para piyasasında bu günlerde büyük bir spekülasyon olmadığını söyledi.