John McAfee: Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın!

John McAfee, devam eden fiyat dalgalanmaları ve pazarın kasvetli görümü ile ilgili bir tweet attı. Ayrıca John McAfee tweetinde EOS ana ağ lansmanı üzerinde de duruyor. Kasırga pazarını bu günkü gibi çevreleyen spekülasyonlar var. John McAfee ise Bitcoin’in fiyatındaki düşüşü, kripto para piyasasında devam eden fiyat manipülasyonu soruşturmasına yönelik çıkan haberlere bağlıyor. John McAfee yatırımcıların, Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmamaları gerektiğini vurguluyor.


John McAfree: Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın!
John McAfree: Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın!


John McAfree: Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın!

John McAfee resmi Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın. Bitcoin, Bitstamp, Coinbase, itBit ve Kraken gibi borsalar üzerinden sürdürülen fiyat manipülasyonu soruşturmasına yönelik haberlere aşırı tepki veriyor. Bu, boğa piyasasını 30 günden fazla geciktirecek. Korkuya kapılmayın, her şey düzelecek.

Daha önce ABD Adalet Bakanlığı’nın ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile birlikte Bitcoin'de fiyat manipülasyonu konusunda soruşturma başlattığını bildirdik. Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması devam ediyor. CFTC, kripto para piyasasında fiyat manipülasyonlarının yaşanıp yaşanmadığını belirlemek için birkaç kripto para borsasından kapsamlı ticaret verileri sağlamalarını talep etti.

Kripto para piyasasında fiyat manipülasyonu soruşturması devam ediyor

Ocak ayında tamamlanan ilk Bitcoin vadeli sözleşmesinin ardından CME,  dört borsadan detaylı alım satım verilerinin paylaşılmasını istedi. Ancak borsaların birçoğu, isteğin müdahaleci olduğunu belirterek işbirliği yapmayı reddetti. CME, talebini tüm gün yerine birkaç saatlik bir süre ile sınırladıktan sonra borsalar bazı kullanıcıların verilerini paylaştı. Bu durum ise CFTC’yi sinirlendirdi. Aynı zamanda CFTC’nin fiyat manipülasyonu konusunda daha fazla şüphelenmesine neden oldu. Komisyon, bu nedenle borsalara celp gönderdi.


John McAfree: Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın!
John McAfree: Bitcoin fiyatındaki düşüş hakkında panik yapmayın!


John McAfee EOS yatırımcılarına destek veriyor

Bu spekülasyonlar Bitcoin fiyatını 7.000 doların altına çekti. Bitcoin gecelik %7’den fazla düşüşle 6.797 doların altına düştü. Yazım sırasında Bitcoin, %7,47 oranında düşüşle 6.780 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in şu anda 115,8 milyar dolarlık bir piyasa değeri var. Bitcoin’in mevcut piyasa hakimiyeti %38,7 ve genel olarak pazardaki fiyat artışları ile ters orantılı. John McAfee tweeti ile ana ağ lansmanından sonra EOS fiyatlarında artış bekleyen EOS yatırımcılarına da destek veriyor.