IMF’in resmi sitesi Bitcoin’i ‘paranın geleceği’ olarak niteliyor

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) resmi internet sitesi olan imf.org'un ana sayfasında paranın geleceğiyle ilgili bir makalenin kapak fotoğrafında Bitcoin'e yer verildi.

Fotoğrafta paranın nakitten kartlara evrimleştiği sürecin son aşamasında mobil cüzdanlar ile Bitcoin yer aldı. Makalede ise dijital devrimin insanların çalışma ve etkileşim şeklini çoktan değiştirdiği, geçmişin finansal modellerin yeni dijital devrimi benimsedikleri ve adapte oldukları belirtildi.

Martin Mühleisen imzalı makalede ayrıca Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yasa dışı faaliyetle mücadelede güçlük oluşturacağı fakat Bitcoin’in arkasında yatan teknolojinin dünyanın finansal ekosisteminde devrim yaratacağından ve eşler arası ödemelerin yükselişinin kaçınılmaz olduğundan bahsediliyor.

Öte yandan IMF Başkanı Christine Lagarde da geçtiğimiz ay yazdığı bir yazıda Bitcoin‘in arkasındaki teknolojiyi kullanarak inşa edilen bazı araçların işlemleri daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli hale getirerek finans dünyasında devrim yapma potansiyeline sahip olduğunu söylemişti. Lagarde’a göre Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin ilerlemesi, kaçınılmaz kazaların gerçekleşmesi ihtimaline karşın küresel finansal sistemi daha güvenli hale getirebilir.