Coinbase ve Circle’ın hamleleri, Bitcoin’de boğanın işareti olabilir

Kripto para alanındaki iki büyük şirketin bu haftaki hareketi, düzenleyici problemlerin gideriliyor olduğunun bir kanıtı olabilir. Bu, piyasayı yakından takip eden bir analiste göre büyük olasılıkla Bitcoin fiyatları için iyi bir işaret.

CNBC’nin haberine göre Fundstrat’ın kurucu ortağı Tom Lee, dün müşterilerine gönderdiği notta, “Düzenleyici fotoğrafın şu anda iyileştiğine inanıyoruz. Coinbase ve Circle gibi şirketlerin regülasyona doğru koşuyor olması bunun en iyi kanıtı.” ifadeleri yer aldı.

ABD’nin önde gelen kripto para ticaret platformlarından Coinbase, Çarşamba günü tamamen SEC tarafından düzenlenmiş bir broker-bayi haline gelmek için Keystone Capital’i satın aldığını açıkladı. Goldman Sachs destekli kripto para platformu Circle da bir bankacılık lisansı almak için uğraşıyor.

Lee, “Kriptodaki düzenleyici risk algısının iyileşmesi durumunda iki şirketin de bu hamleleri yapabileceklerine inanıyoruz.” dedi ve bu gelişmeleri düzenleyici gelgitin değişiyor olduğuna dair “üstü kapalı onay” olarak nitelendirdi.

Lee ve alandaki diğer uzmanlar bugüne dek, düzenleyici belirsizliklerden ötürü talebin geri çekildiğini ve bu belirsizliklerin kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesini engellediğini öne sürdü. Bu gibi gelişmelerin düzenleyici belirsizlikleri ortadan kaldırması ve bu sayede Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto paralara olan talebin büyük ölçüde artması bekleniyor.