“Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almak için iyi bir zaman!” İşte nedeni

Blockchain yatırım fonu Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead, Bitcoin’in 2018 için dibe vurduğuna inandığını söyledi. Ayrıca Dan Morehead, kripto paraların şu anda ucuz olduğunu belirterek, bu nedenle “Bitcoin ve diğer kripto paraları satın almak için iyi bir zaman” olduğunu belirtti.

“Bitcoin bu yıl dip seviyesine ulaşmış olabilir.”

İlk ve en önemli kripto para birimi olan Bitcoin, 17 Aralık 2017’de 20.000 dolara ulaştı. Ancak Şubat ayında, kripto para biriminin altın standardı, istikrarı yeniden kazanma girişimi sırasında ileri-geri gelmeden önce 6.000 doların altındaki seviyelere düştü. Bu yazı yazıldığı zaman, Bitcoin son 24 saatte %0,1 oranında artışla 7.564 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Dan Morehead konuya yönelik şunları söyledi:

- Bitcoin bu yıl dip seviyesine ulaşmış olabilir. Yani, satın almak için iyi bir zaman. Tüm kripto paralar şu anda çok ucuz. Bir bütün olarak kripto paralar bu yıl zirvelerinden yüzde 65 aşağıda.

Tüm kripto para birimleri için toplam piyasa hacmi, yaklaşık 250 milyar doların altına inmeden önce 830 milyar dolara ulaşan benzer bir patikayı takip etti. Bu yazının yazıldığı tarihte, kripto para piyasası için toplam piyasa değeri 330 milyar doların biraz üzerinde.

Pantera Capital CEO’su yatırım stratejilerini paylaştı

Tüm kripto paraların aşırı oynaklığından dolayı endişeli olan piyasa yatırımcıları, şu anda bekliyor. Kripto paralar hala büyük ölçüde düzenlenmemiş bir sektör. Dan Morehead’a göre bu yatırımcıların lehine olabilir. Dan Morehead, açıklamalarına şöyle devam etti:

- Birçok kurum temel olarak potansiyel SEC düzenlemelerinin söylentilerini satın alıyor ve gerçeği satıyor. Artık yatırım yapılıyor, böylece 3, 4 ya da 5 ay sonra duyduğumuz kurumsal, düzenlenmiş fon yatırımcıları çevrimiçi olduğunda pozisyonlarını almış olacaklar.

Pantera Capital CEO’su ayrıca uzun vadeli işlemler yapmak isteyenlere de dostça bir ipucu verdi. Morehead, bir yıl beklemeden ve kolay bir yüzde 239 satış yapmadan önce 230 günlük hareketli ortalamanın altına düştüğünde bir para almayı önerdi ve sözlerine şunları ekledi:

- 230 günlük hareketli ortalamasını kırdıktan sonra bir kripto para satın alın, bir yıl bekleyin ve satın.

“Yani bugün Bitcoin, satın almak için iyi bir gün.”

Dan Morehead ayrıca yatırımcılara Bitcoin satın alma konusunda tavsiyelerde verdi. 27 Nisan’da pazar lideri olan kripto parayı “çığlık satın alma” olarak adlandırdı. Birkaç hafta önce ise “satın almak için çok güzel bir zaman” dedi. Dan Morehead açıklamalarına şöyle devam etti:

- Sadece bunu yaparak bile yüzde 239 kâr elde ediyorsunuz. Bu strateji en iyi Bitcoin’de işliyor. Bitcoin’de son altı yılda yaklaşık beş kez oldu. Bu ticaretin özü gereği, nadiren uzun vadeli ortalamasına göre ucuzlar. Yani bugün satın almak için iyi bir gün.

Dan Morehead’in 2013 yılında kurduğu Pantera Capital, ABD’deki ilk Bitcoin şirketlerinden biri.