Bitcoin ve diğer kripto paralar için 13 Haziran kritik bir gün olabilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) Haziran ayında düzenleyeceği Georgia Devlet Üniversitesi'ndeki bir yatırımcı konferansı, kripto para piyasalarında bazı şeyleri değiştirebilir.

Kripto para piyasasını çevreleyen volatilite bir dizi faktöre bağlanabilir. Saldırıya uğrayan borsalar, kötü yorumlar, yeni özelliklerin kullanıma sunulmasında yanlış adımlar – ve değeri etkileyen diğer tüm her şey. Başka bir faktör ise hükümet düzenlemelerinin yokluğundan kaynaklanan yatırımcı güvensizliği. Yatırımcılar ve kripto meraklıları, bir noktada yetkililerin kripto paraların lehine ya da aleyhine tutum alacağını bilemezler ve bu topluluğun büyük bir kısmı için endişe verici bir durum.

Coingeek’te yer alan habere göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Haziran ayında düzenleyeceği Georgia Devlet Üniversitesi’ndeki bir yatırımcı konferansı, bazı şeyleri değiştirebilir.

13 Haziran’da SEC, üniversitede bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik kapsamında topluluk üyeleri, ajansın üyeleriyle gayri resmi tartışmalara katılacak. Kripto para birimlerinden finans teknolojilerine neredeyse her şey tartışmaya açık olacak. Etkinliğe her yaştan insan davet edildi ve beş SEC Komisyoneri yer alacak.

Kripto para alanına düzenlemelerin getirilmesi, volatilitenin azalmasına ve sektörün büyümesine yardımcı olabilir. Yasal mevzuat uyumuna yardımcı olmak için araçlar yaratan bir şirket olan Gecko Governance’in CEO’su Shane Brett, geçtiğimiz günlerde kurumsal paranın kripto para birimine enjekte edilmeye hazır olduğunu fakat yasal gözetim eksikliği bulunduğunu, bunun da yatırımcıları koyda tuttuğunu söyledi.

SEC’in etkinliği, kripto paralarla ilgili yönetmeliklerde nereye varıldığıyla ilgili kripto para sektörünün çok ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlayabilir. Etkinlik sırasında bu düzenlemeler konusunda bazı ayrıntıların verilmesi bekleniyor.