Bitcoin’in yeniden 20 bin dolar olması için ne gerekiyor?

CoinShares'ın CEO'su Danny Masters, Bitcoin'in bu yıl toparlanacağına ve bir önceki zirveleri aşacağına inanıyor. Ama Masters'a göre bu olmadan önce bazı değişiklikler gerekiyor.

İngiltere merkezli kripto para yatırım ürünleri ve araştırma sağlayıcısı CoinShares’ın CEO’su Danny Masters, Bitcoin‘in bu yıl toparlanacağına ve bir önceki zirveleri aşacağına inanıyor.

Ama Masters’a göre 20 bin dolar zirvesini tekrar görmeden önce olması gereken bazı değişiklikler var:

“Kripto para yapısını inşa etmeye devam etmeliyiz. Saklama çözümlerinin geldiğini ve sağlanıyor olduğunu görmemiz gerekiyor. Neden bahsettiğimizi anlamaya ve performansımızı ölçmeye başlayabileceğimiz performans ölçümlerine ve endekslere ihtiyacımız var. ICO’larla ilgili daha olgun bir çalışma yapmalıyız… ve yatırımcılara daha fazla netlik, şeffaflık, daha iyi beklentiler vermeliyiz.”

Bitcoin’in belirleyici bir yönünün uzun vadeli bir ilk hamle avantajı olduğunu söyleyen Masters, sözlerinin devamında şöyle dedi:

“Bitcoin, kriptoda adeta bir rezerv para birimidir; herkes ona geri dönüyor, çünkü altyapısı var, çünkü en çok ağ ve borsa bağlantılarına sahip olan o – bir çeşit anakaya.”

Kripto para konusunda uzmanlaşmış bir yatırım şirketi olan CoinShares, dünyanın ilk halka açık Bitcoin ve Ethereum fonunu başlatmıştı.

Lider kripto para Bitcoin, yayın sırasında 8300 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasalarının toplam büyüklüğü ise 380 milyar dolar seviyesinde.