‘Bitcoin iki haftadır konsolide oldu, kopuş yakın’

Forbes’ta yer alan habere göre, hükümetlerin kripto paralarla ilgili yapacağı düzenlemeler konusundaki yaygın belirsizlik, Bitcoin ticaretinin önüne geçerek hacimleri azalttı ve volatilitenin düşmesine neden oldu.

Swatt Exchange’in kurucusu ve başkanı Marshall Swatt, dijital token satışlarında da aynı durumun yaşandığını vurgulayarak “Birçok aktivitenin bastırıldığı görülüyor.” dedi.

Sosyal ticaret platformu eToro’nun kıdemli piyasa analisti olan Matti Greenspan ise kaldıraçlı ticaretin son zamanlarda düştüğüne dikkat çekti.

Dijital para yatırımcısı Marius Rupsys, durumu biraz daha farklı bir şekilde ele aldı. Rupsys, “Bazı yatırımcılar yasal düzenlemelerin netleşmesini bekliyor.” dedi. Bununla birlikte Rupsys, SEC Başkanı Jay Clayton tarafından yapılan “Bitcoin bir menkul kıymet değildir.” açıklamasını ve kurumun bir kripto danışman atama kararını çok olumlu gelişmeler olarak nitelendirdi.

Dahası Rupsys’e göre SEC, satışlar yoluyla çıkarılan token’ların çoğunun menkul kıymet olduğunu belirterek ICO’lara ilişkin konumunu netleştirdiğini söyledi. Rupsys, sözlerinin devamında SEC’in kripto varlıklara ilişkin pozisyonlarını ifade etmede açık olmasının güven verdiğini söyledi ve “Bunları çok olumlu haberler olarak görüyorum.” dedi.

Bitcoin’in potansiyel patlaması

Bitcoin’in son fiyat hareketleri hakkında konuşan çok sayıda teknik analist, dünyanın en büyük dijital para birimi için potansiyel bir patlamadan söz etti.

Cryptopatterns e-bülteninin yayıncısı John Pearlstone, “Kripto tüccarlar ‘bekle ve gör’ tutumunu alırken Bitcoin, geçtiğimiz hafta alışılmadık bir şekilde düşük hacimle 7000 doların ortalarında seyretti. Bu dar aralık durumu, genellikle fiyatın yukarı ya da aşağı yönde patlama yapmasıyla sonuçlanır. Mevcut durumda güçlü hacimle birlikte 8400’lük seviyenin üzerinde yaşanacak bir kırılma, bizi 10.000 dolara götürmelidir. Eğer 7000 dolar civarını görürsek büyük olasılıkla 6000’e gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Kripto görev platformu Latium’un CEO’su David Johnson ise “SEC’in sağladığı netlik kesinlikle Bitcoin için olumlu ve daha fazla satın alma desteği sağlamalı. Bitcoin son iki hafta boyunca konsolide oldu ve bence bir patlamaya doğru gidiyor. Şu anda 7000 dolar önemli bir destek seviyesi ve eğer burası kırılırsa çok hızlı bir şekilde 6600’e gidebiliriz. 8000’in üzerinde bir fiyat ise bizi 9000’e götürebilir.” dedi.