‘Bitcoin’de tekrarlanan bir döngü var, o yüzden 20 binin ötesine geçecek’

Blockchain şirketi Atlas Neue’nin ortağı olan Cassius Kiani, Bitcoin’in yakın zamanda yükselmeye başlayacağını düşünüyor. Kiani, bir numaralı kripto paranın tekrarlanan döngü başta olmak üzere teknolojinin küresel olarak benimsenmesi, sayıları günden güne artan ICO’lar gibi nedenlerle de Bitcoin fiyatının 2018’de 20 bin doların ötesine geçeceği görüşünde.

CryptoCompare & MJAC London Blockchain Zirvesi’nde Express’e konuşan Kiani şu açıklamalarda bulundu:

“Bana kalırsa Bitcoin bu yılın ötesine geçecek, çünkü 2018’de blockchain teknolojisinin benimsenmesine bakarsanız çok daha yüksek. Bu yıl her zamankinden daha fazla ICO var. Bu ICO’lar her zamankinden daha fazla para topluyorlar, medyada daha fazla yer alıyorlar. Temel olarak son birkaç yılda piyasa grafiğine göz attığınızda 2016 ve 2017 ile çok benzer göründüğünü fark edersiniz. Yani aynı zirveleri, aynı çukurları, aynı büyümeyi, aynı yükselişi ve formu görürsünüz. Bu tekrarlanan bir döngü.”

Kiani sözlerinin devamında şöyle konuştu:

“Etrafındaki tüm spekülasyonlar arttı ve nihayetinde insanlar bundan daha daha fazla söz etmeye devam ediyorlar. Halkın gözünde giderek daha fazla tanınıyor. Tek gereken piyasanın yükselişe geçmesi.”

Benzer bir bakış açısını Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao da sunmuştu. Zhao, Bitcoin’de 2018 yılını geçmiş yıllardaki fiyat grafikleriyle karşılaştırarak kullanıcılara volatilitenin çok kaygılanacak bir şey olmadığının hatırlatmasını yapmıştı.