Bitcoin 3 Temmuz fiyat görünümü: Yükseliş sinyalleri devam ediyor!

Bitcoin 3 Temmuz fiyat görünüme dair önemli detayları aşağıda şu şekilde sıraladık

  • Bitcoin fiyatı dün bahsettiğimiz çift dip formasyonu ile oluşan boyun çizgisini yukarı yönlü kırdı. Ve yukarı yönlü bir momentum kazandı
  • Fiyat tırmanışın devam edeceğini işaret eden başa bir yükselen bayrak formasyonu oluşturdu
  • Teknik göstergeler ise şimdilik kararsız sinyaller veriyor
  • Bitcoin fiyatı birbiri ardına bir yükseliş sinyalini doğruladı ve buradan yükselişe devam etmek için hazır gözüküyor

Bitcoin 3 Temmuz teknik gösterge sinyalleri

Günler sonra 100 SMA’nın uzun vadeli ortala olan 200 SMA’nın üzerine geçtiğini söyleyebiliyoruz. Bu durum yukarı yönlü trendin başlangıcı olarak kabul edilebilir. 100 SMA kendine 200 SMA üzerinde yer buldukça yükseliş eğiliminin devam edeceğinden bahsedebiliriz. Hareketli ortalamalar ayrıca her hangi bir geri çekilme durumunda dinamik destek noktaları olarak düşünülebilir.

RSI aşırı alım koşullarını gösteriyor. Diğer bir deyişle mevcut alıcıların tükenme ve satıcıların devralmasına izin vermeye istekli bir görünüm söz konusu. Aşırı alım bölgesinden daha düşük bir değere düşmesi, tırmanmayı sürdürmeden önce, Bitcoin fiyatını şu an için dinamik destek seviyesinde olan 6.400 dolar civarına çekebilir. Benzer şekilde stokastik aşırı alım bölgesine ulaştı ve aşağı eğilim gösterebilir. Kısacası piyasa bu kadar olumlu iken bu önemli göstergelerin hareketleri, Bitcoin’in yükselişine devam etmeden önce destek seviyelerine kadar çekilen bir düzeltme hareketine işaret ediyor olabilir.



3 Temmuz kripto para piyasası gelişmeleri

Bitcoin, yatırımcı iyimserliği ile muhtemelen yılın ikinci yarısında daha olumlu gelişmelerin ortaya çıkabileceği düşüncesinin hakim olmasıyla güçlü ay başlangıcını ve çeyreğini korudu. Pek çoğu hala Bitcoin fiyatının 2018’den önce 20.000 dolarlık yüksek seviyesine geri dönebileceğini tahmin ediyor. Hatta bazıları 50.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Diğer karamsar düşünen kesim ise son zamanlardaki rallileri son güçlü düşüşlerden sonra sadece bir ölü kedi sıçraması (dead cat bounce) olarak düşünüyor. Sonuç olarak, Stoklar ve emtialar retoriğe karşı savunmasız olduğundan, daha yüksek getiri isteyen traderların kripto paraya döndüğü görülüyor.

İleriye baktığımızda, piyasa hissiyatı Bitcoin fiyat hareketlerini etkilemeye devam edebilir. Ancak regülâsyonlar ile ilgili manşetler her an yeniden gündeme gelebilir.


Not: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve generalmadencilik.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.