Analiste göre Bitcoin rallisi başlıyor: Kritik seviye 6.250 dolar!

Eleştirmenler ve şüpheciler, Bitcoin'in 2018’deki en düşük seviyesini gördüğü günlerde kripto parayı büyük bir “balon” olarak nitelendiriyorlardı. Pazar günü Bitcoin 5.755 dolardan işlem görüyordu ve 47 dakika içinde 500  dolarlık bir sıçrama yaptı ve Bitcoin 6.225 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin (BTC) şu anda yine 6.000 doların üzerinde işlem görüyor ve yukarı çıkmaya devam ediyor. Ancak Omkar Godbole, bugünkü kapanış fiyatının muhtemelen haftanın kalanının tonunu belirleyeceğini söylüyor.  Ama analiste göre Bitcoin rallisi başlıyor olabilir!


Günlük grafik
Günlük grafik


Analiste göre ayılar yorgun düştü ve Bitcoin rallisi başlayabilir

Uzun vadeli düşüşlere rağmen teknik göstergeler son yedi haftada BTC’nin yüzde 40’tan fazla (9.990 dolardan 6.000 dolara) düşmesine neden olan ayıların yorgun düştüğünü  gösteriyor. Bu nedenle Bitcoin fiyatından son durumu değerlendiren analist Omkar Godbole’e göre, bir fiyat  rallisi olabilir. Ancak bu fiyatların pozitif bir notla bugün kapanmasına bağlı.

Analist 6.250 doların üzerinde bir günlük kapanışın haftanın geri kalanı için olumlu bir görünüme işaret edeceğini belirtiyor. Godbole, bu gerçekleşirse şu anda 6.800 dolarda bulunan ve Cuma’ya kadar 6.600 dolara gerileyeceği görülen düşen kanal direncinin test edilebileceğini ekliyor. Analist bu direncin yüksek hacimle kırılması durumda ise fiyatın 7.700 dolara kadar çıkabileceğini vurguluyor.


4 saatlik grafik
4 saatlik grafik


Omkar Godbole’e göre ayı senaryosunda fiyat ne olacak?

Ayrıca Omkar Godbole’e göre, Göreceli Güç Endeksi (RSI), boğalar lehine sapmaya başladı: daha düşük bir fiyat değerine rağmen daha yüksek bir değer yaratmak. Bu nedenle analiste göre, bugün olumlu bir fiyat hareketi, yükseliş eğilimini de teyit edecek. Omkar Godbole, ayı senaryosunda ise 6.000 doların altında beklenmedik bir kapanış halinde fiyatın 5.090 dolara doğru aşağı yönlü bir hareket göstereceğini belirtiyor.



Not: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve generalmadencilik.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.