6 Haziran Bitcoin fiyat görünümü: Geri dönüş onayı bekleniyor

6 Haziran Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli noktaları aşağıda şu şekilde listeledik:

  • Bitcoin fiyatının oluşturduğu ters baş omuz formasyonu uzun dönemli fiyat artışının bir işareti olabilir
  • Formasyonun boyun çizgisi olarak tabir edilen seviye olan 7800 doların geçilmesi fiyat yükseliş eğiliminin bir teyit noktası gibi duruyor
  • Teknik göstergeler hala düşüş momentumunun piyasada var olduğunu yansıtıyor. Bu yüzden bu noktadan bir tırmanış gerçekleşebilir
  • Bitcoin fiyatının klasik bir ters formasyon oluşturması genel aşağı yönlü trendin yakın zamanda sonlanacağının sinyali olabilir

6 Haziran Bitcoin teknik gösterge sinyalleri

100 SMA’nın uzun vadeli hareketli ortalamayı temsil eden 200 SMA’nın altında seyri devam ediyor. Bu durum bilindiği gibi Bitcoin’in ayı piyasasında olduğunu teyit ediyor.

Şu an ki fiyat hareketlerinde ise 100 SMA dinamik direnç görevi görüyor. Bitcoin için bir ralliden söz etmek için fiyatın yukarı yönlü ikili bir engeli geçmesi gerekiyor. 200 SMA 8200 civarında dinamik bir dönüm noktası görevi görebilir. Ayrıca iki hareketli ortalama arasındaki aralık artması güçlenen bir ayı piyasasının da göstergesi niteliğindedir.

RSI hareketli bir görünüm sergilese de aşırı alım bölgesine yaklaştığında hızı kesiliyor. RSI göstergesini aşağı doğru dönüşü satıcıların artmasını sağlayabilir. Ve bu durumda Bitcoin fiyatının aşağı yöne doğru kayması için zorlayabilir. Stokastik göstergesinin ise yükseliş için daha çok alanı var. Böylece Bitcoin fiyatı bu durumu takip edebilir ve grafikteki boyun çizgisini kırma noktasında bir girişimde bulunabilir.

Grafikte oluşan formasyonun uzunluğu yaklaşık 900 dolar olarak tespit edilmiştir. Bu nedenle yukarı yönlü bir yükseliş teyidi alınması, aynı yükseklikte bir ralliye neden olabilir. Bu ise Bitcoin fiyatının 8600 dolar seviyelerine yaklaşması anlamına gelmektedir.



Piyasa gelişmeleri

Bitcoin’de yaşanan en son fiyat artışı ile ilgili önemli bir neden gözükmüyor. Bu durum sadece genel risk iştahında bir artış olarak değerlendiriliyor. Risk iştahındaki toparlanmasını ise İtalya’da yaşanan siyasi krizi çözülmesi ve Trump ile Kim Jong-Un arasındaki toplantının önümüzdeki hafta boyunca gerçekleşeceğinin doğrulanması izliyor.

Aynı zamanda Trump’ın müttefiklerden gelen metal ithalatında daha yüksek tarifler koyma kararı, dolar üzerinde olumsuz etkiye neden oluyor. Bitcoin piyasadaki riskleri bir avantaj olarak görüp bir ralliye başlayabilir ve doların seyretmesi de bu fiyat hareketini destekleyebilir.